Ne postoji osoba koja ne voli rusku salatu, ali kada dođe lepše vreme ona nam malo teže pada, jer je jaka i masna. Napravite letnju varijantu i grašak, krompir i šunku zamenite kukuruzom, jabukom i lukom. Crni luk obavezno marinirajte, jer će tako omekašti i izgubiti gorčinu. Lakše će vam pasti na stomak. Odlična je uz meso, pogotovo jagnjetinu

Sastojci:

  • 2 veće šargarepe 
  • 1 veća jabuka 
  • 1 crni luk
  • 180 g kukuruza u konzervi 
  • 4 kuvana jaja 
  • 2 kašike majoneza 

Još:

  • 1/2 kašičice soli 
  • 2 kašike šećera 
  • 3-4 kašike sirćeta 
  • 100-150 ml tople vode 

Priprema: 

Šargarepu skuvajte, a zatim isecite na kockice, kao i jabuku i jaja. Crni luk iseckajte, pa dodajte šećer, so, vodu i sirće i kratko marinirajte. Dodajte u salatu kao i kukuruz. Sve lepo sjedinite sa majonezom. 

Izvor: Stvar ukusa