Ne postoji osoba koja ne voli rusku salatu, ali kada dođe lepše vreme ona nam malo teže pada, jer je jaka i masna. Napravite letnju varijantu i grašak, krompir i šunku zamenite kukuruzom, jabukom i lukom. Crni luk obavezno marinirajte, jer će tako omekašti i izgubiti gorčinu. Lakše će vam pasti na stomak. Odlična je uz meso, pogotovo jagnjetinu.
Sastojci:
- 2 veće šargarepe
- 1 veća jabuka
- 1 crni luk
- 180 g kukuruza u konzervi
- 4 kuvana jaja
- 2 kašike majoneza
Još:
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike šećera
- 3-4 kašike sirćeta
- 100-150 ml tople vode
Priprema:
Šargarepu skuvajte, a zatim isecite na kockice, kao i jabuku i jaja. Crni luk iseckajte, pa dodajte šećer, so, vodu i sirće i kratko marinirajte. Dodajte u salatu kao i kukuruz. Sve lepo sjedinite sa majonezom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem