Još malo nam stiže proleće, ali i 08. mart i možete da poslužite odličnu dekorativnu salatu u obliku lala. Možda deluje komplikovano, ali priprema je zaista jednostavna. Samo isecite i izdubite paradajz, pa napunite ukusnim nadevom. Dekorišite pomoću mladog luka i rukole i salata koja će očararti svakoga i izgledom i ukusom je na stolu. 

Sastojci:

  • 400 g svežeg pelat paradajza 
  • 1 jabuka 
  • mladi luk
  • rukola

Za punjenje:

  • 120 g sira 
  • 3 kuvana jajeta 
  • 1 čen belog luka
  • 3 kašike majoneza

Priprema:

Izrendajte sir i jaja, pa pomešajte sa mlevenim belim lukom i majonezom. Paradajz stavite uspravno, pa nožem isecite na pola, ali nemojte ići do kraja. Zatim presecite na četvrtine, pa na šestine i zatim osmine. Treba da dobijete kriške, koje su spojene na dnu. Izdubite sredinu, pa je napunite nadevom. Na tanjir stavite polovinu jabuje, zelene stabljike mladog luka, a zatim ukrasite i rukolom, pa poređajte paradajz u obliku lala. 

Printscreen/YT/Ольга Котова Kako iseći paradajz u obliku lala

Izvor: Stvar ukusa