Toliko je načina da se pripremi rolat, a ukus može da bude kakav god da poželite. Svaki zahteva bar malo truda, ali ovaj ćete pripremiti brže neko ikada. Pravi se i kuva u kesi, tako da nema ni puno prljavih sudova ni oblikovanja. Jedino što ćete morati da properete je šerpa u kojoj je bila voda. Sastojke uglavnom imate kod kuće, tako da nije ni skup, a odličan je kao posluženje za slavu ili Uskrs koji nam se bliži. 

Sastojci:

  • 3 jajeta 
  • 2 krompira
  • 100 tvrdog sira 
  • 1 crni luk
  • 50 g masilna 

Priprema:
Krompir izrendajte, kao i sir, a luk i masline isecite. Stavite u kesu i dodajte jaja. Jednom rukom zatvorite kesu, a drugom rukom sjedinite sastojke. Stavite kesu u ključalu vodu, tako da sadržaj u njoj formira oblik vekne, ostatak kese neka viri iz šerpe. Poklopite i kuvajte pola sata. 

Izvor: Stvar ukusa