Tikvice su povrće od kog se mogu praviti pite, salate, mogu se pohovati i puniti. Kombinacija je bezbroj, a jednako su ukusne u svakom obliku. Salatu u nastavku možete servirati uz ribu ili meso.
Sastojci:
- 2 manje tikvice
- maslinovo ulje
- 4 čena belog luka
- šaka seckanog peršuna
- so
Priprema:
Tikvice oprati iseći na kolutove i propržiti na tiganju premazanim uljem. Ređati red tikvica, sitno seckan beli luk i peršun, tikvice… Svaki red posoliti po ukusu. Po želji nasuti još malo maslinovog ulja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus