Tikvice su povrće od kog se mogu praviti pite, salate, mogu se pohovati i puniti. Kombinacija je bezbroj, a jednako su ukusne u svakom obliku. Salatu u nastavku možete servirati uz ribu ili meso.
Sastojci:
- 2 manje tikvice
- maslinovo ulje
- 4 čena belog luka
- šaka seckanog peršuna
- so
Priprema:
Tikvice oprati iseći na kolutove i propržiti na tiganju premazanim uljem. Ređati red tikvica, sitno seckan beli luk i peršun, tikvice… Svaki red posoliti po ukusu. Po želji nasuti još malo maslinovog ulja.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem