Zbog visokog udela vitamina B, kalijuma i gvožđa, cvekla se svrstava u grupu najzdravijeg povrća. Jedina mana je što se sporo kuva, dugo joj treba da omekša, ali zbog svih prednosti na organizam, vredi čekati. Odlična je za poboljšanje krvne slike.
Sastojci:
- 500 g sirove cvekle
- nekoliko kašika ulja
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1 kašika semenki (suncokreta, bundeve ili drugih semenki)
- so, biber
Priprema:
Kuvajte cveklu dok ne omekša. Kad se ohladi, oljuštite je i isecite na kolutove. Dodajte ostale sastojke, promešajte i stavite u frižider. Po želji možete u salatu da dodate beli luk umesto semenki.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus