Zbog visokog udela vitamina B, kalijuma i gvožđa, cvekla se svrstava u grupu najzdravijeg povrća. Jedina mana je što se sporo kuva, dugo joj treba da omekša, ali zbog svih prednosti na organizam, vredi čekati. Odlična je za poboljšanje krvne slike.
Sastojci:
- 500 g sirove cvekle
- nekoliko kašika ulja
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 1 kašika semenki (suncokreta, bundeve ili drugih semenki)
- so, biber
Priprema:
Kuvajte cveklu dok ne omekša. Kad se ohladi, oljuštite je i isecite na kolutove. Dodajte ostale sastojke, promešajte i stavite u frižider. Po želji možete u salatu da dodate beli luk umesto semenki.
Izvor: Stvar ukusa
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš