Makarone sa sirom spadaju u najpopularnija američka jela, a sada možete da napravite špagete sa piletinom koje su jedanko ukusne, ako ne i bolje. Domaći paradajz sos i mocarela poboljšavaju ukus već savršenoj testenini. Ako ste ljubitelj paste onda obavezno isprobajte ovaj recept. Umesto špageta možete da koristite taljatele koje ste sami napravili.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 2 kašike brašna
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 300 g špagete
- 400 ml paradajz sosa
- 125 g mocarele
- peršun
Priprema:
Meso isecite na trake, posolite, pobiberite, pa začinite mlevenom paprikom. Promešajte, pa dodajte brašno. Sjedinite i ispržite na malo ulja. Izvadite meso i dodajte secakni crni luk, a zatim i beli, pa posle par minuta stavite rendanu šargarepu. Dodajte paradajz sos i začine, pa kuvajte još 5-8 minuta. Za to vreme skuvajte špagete. Vratite piletinu i dodajte secaknu mocarelu, kao i kutlaču vode u kojoj su se kuvale makarone. Na kraju dodajte špagete i sve dobro promešajte. Ukrasite secaknim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem