Belo meso spada u jeftinije, ali i najpopularnije namirnice životnjiskog porekla, jer toliko je mogućnosti za pripremu. Pohovano je najsočnije, ali šta god da pripremate, nećete pogrešiti. Grilovana piletina sa salatom je odličan obrok, koji mogu da jedu i ljudi koju su na režimu ishrane. Zdrava namirnica puna proteina, lako i brzo se priprema, pa je odlično rešenje kada ste u žurbi.
Ali, kada kupujete belo meso morate da vodite računa da bude sveže. Pokvareno meso ćete lako prepoznati, a u nastavku teksta pročitajte koja su to tri znaka upozorenja. Stručnjaci kažu da prvo vidite datum proizvodnje, rok trajanja i zemlju iz koje meso dolazi, a nakon toga sledi provera na osnovu izgleda mesa: njegove boja, čvrstoće i mirisa.
Boja mesa
Sveže meso na prvi loptu možete da prepoznate po boji. Ako je tamna ili sivkasta, to je prvi znak da belo meso nije baš sveže. Dobru piletinu ćete najbolje prepoznati po kosti na bataku, koja mora da bude potpuno bela.
Miris mesa
Ako vam se čini da meso miriše na kiselo, trulo ili užeglo, navejerovatnije je pokvareno, piletina treba da ima slab miris.
Svežina mesa
Najlakši način da proverite da li je zapakovana piletina sveža jeste da je pipnete. Ako ostane udubljenje, znači da nije sveža, a ako ne ostane sveža je. Takođe, važno je da obratite pažnju da li na površini mesa ima sluzi jer to ukazuje da su se već stvorile bakterije.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus