Mleveno meso je odlično za pripremu mnogih jela, kao što su musaka, punjene paprike, bolonjeze sos, ali i čuvene ćufte. Klinci obožavaju da jedu sve što se pravi od mlevenog mesa i ako je ono u ponudi, najlakše ćete ih nagovoriti da smažu sve iz tanjira. Kako biste napravili savršene ćufte dovoljno je da ispratite sledeće korake.
Priprema sočnih ćufti ne zahteva puno truda, ali je potrebno da kupite mešano mleveno meso. Možda vam deluje kao da je nebitno, ali pravi veliku razliku, a treba da imate 60% svinjskog i 40% telećeg mesa. Bilo bi dobro da stavite i iseckanu slaninu i crni luk.
U mesari tražite da vam samelju dvaput, jer kada je meso sitnije lakše će se ostali sastojci upiti.
Postoji još jedan trik koji će ćufte učiniti mekanim, a to je marinada. Ako ih marinirate u pivu dobićete meso kojem niko neće odoleti. Pre toga ga začinite, dodajte izmrvljenu sredinu hleba, i onda rukama dobro sjedinite sve, pa stavite u kesu. Poželjno je da ih držite u marinadi, u frižideru 1 dan, a ako nemate vremena možete i kraće.
Pre prženja ćufte uvaljajte u brašno.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem