Jelo sa patlidžanom koje se brzo priprema, a pritom je i zdravo i ukusno. Ukoliko do sada niste imali prilike da pripremate patlidžan, ili prosto niste znali kako, evo recepta koji vam može biti polazna tačka u uključivanju ove namirnice u vašu ishranu.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 4 čena belog luka
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 -200 g svežeg sira
- 2 paradajza
- so, origano
- 100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Patlidžane oguliti i iseći na okrugle kriške debljine 1 cm. Potopite ih u hladnu slanu vodu 20 minuta. Nakon što izvadite patlidžane iz vode, osušite ih. Usitnite beli luk i pomešajte sa maslinovim uljem i origanom. Dobro promešajte i ovom smesom premažite patlidžane sa obe strane četkicom. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ° C 20 minuta.
Nakon što ih izvadite iz rerne, stavite svež sir, isečen na isti način kao i patlidžan. Stavite paradajz preko. Pospite rendanim kačkavaljem i origanom. Pecite 15 minuta na 200 °C.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus