Jelo sa patlidžanom koje se brzo priprema, a pritom je i zdravo i ukusno. Ukoliko do sada niste imali prilike da pripremate patlidžan, ili prosto niste znali kako, evo recepta koji vam može biti polazna tačka u uključivanju ove namirnice u vašu ishranu.

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • 4 čena belog luka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 -200 g svežeg sira
  • 2 paradajza
  • so, origano
  • 100 g rendanog kačkavalja

Priprema:

Patlidžane oguliti i iseći na okrugle kriške debljine 1 cm. Potopite ih u hladnu slanu vodu 20 minuta. Nakon što izvadite patlidžane iz vode, osušite ih. Usitnite beli luk i pomešajte sa maslinovim uljem i origanom. Dobro promešajte i ovom smesom premažite patlidžane sa obe strane četkicom. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ° C 20 minuta.

Nakon što ih izvadite iz rerne, stavite svež sir, isečen na isti način kao i patlidžan. Stavite paradajz preko. Pospite rendanim kačkavaljem i origanom. Pecite 15 minuta na 200 °C.

Izvor: Stvar ukusa