Jelo sa patlidžanom koje se brzo priprema, a pritom je i zdravo i ukusno. Ukoliko do sada niste imali prilike da pripremate patlidžan, ili prosto niste znali kako, evo recepta koji vam može biti polazna tačka u uključivanju ove namirnice u vašu ishranu.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 4 čena belog luka
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 -200 g svežeg sira
- 2 paradajza
- so, origano
- 100 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Patlidžane oguliti i iseći na okrugle kriške debljine 1 cm. Potopite ih u hladnu slanu vodu 20 minuta. Nakon što izvadite patlidžane iz vode, osušite ih. Usitnite beli luk i pomešajte sa maslinovim uljem i origanom. Dobro promešajte i ovom smesom premažite patlidžane sa obe strane četkicom. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 ° C 20 minuta.
Nakon što ih izvadite iz rerne, stavite svež sir, isečen na isti način kao i patlidžan. Stavite paradajz preko. Pospite rendanim kačkavaljem i origanom. Pecite 15 minuta na 200 °C.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno