Prolećne rolnice možete da služite kao zanimljivo predjelo za sve prilike. Pirinčane kore možete da zamenite klasičnim korama za pitu tako što ćete da ih presečete na pola ili na četvrtinu, pa da umočite u ključalu vodu, a nadev od tikvica, šargarepe i jaja će im dati poseban šmek. Brzo se pravi, a ukus je neverovatan. 

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 1/2 šargarepe 
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 8 do 9 listova pirinčanih kora (može i obične kore)
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/2 kašike soja sosa 

Priprema:

Isecite ili izrendajte tikvice i šargarepu na trake, a jaja umutite. Tikvice posolite i ostavite tako kratko. Propržite prvo jaja, pa ih izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte šargarepu. Zatim dodajte propržena jaja i tikvice koje ste procedili. Sipajte soja sos i so. Pirinčane kore ili obične umočite u ključalu vodu, pa stavite malo nadeva i urolajte. Ispržite na malo ulja.

Izvor: Stvar ukusa