Prolećne rolnice možete da služite kao zanimljivo predjelo za sve prilike. Pirinčane kore možete da zamenite klasičnim korama za pitu tako što ćete da ih presečete na pola ili na četvrtinu, pa da umočite u ključalu vodu, a nadev od tikvica, šargarepe i jaja će im dati poseban šmek. Brzo se pravi, a ukus je neverovatan.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1/2 šargarepe
- 3 jajeta
- 1 kašičica soli
- 8 do 9 listova pirinčanih kora (može i obične kore)
- 1/3 kašičice soli
- 1/2 kašike soja sosa
Priprema:
Isecite ili izrendajte tikvice i šargarepu na trake, a jaja umutite. Tikvice posolite i ostavite tako kratko. Propržite prvo jaja, pa ih izvadite iz tiganja, pa u isti dodajte šargarepu. Zatim dodajte propržena jaja i tikvice koje ste procedili. Sipajte soja sos i so. Pirinčane kore ili obične umočite u ključalu vodu, pa stavite malo nadeva i urolajte. Ispržite na malo ulja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus