Pileća čorba je zdrava i ukusna, pa je možete jesti kao zasebni obrok, ali i pre glavnog jela. Ako je služite za ručak, servirajte sa parčetom hleba i salatom. Rezanca možete da napravite domaća ili da kupite, a već smo vam predložili da u zamrzivaču imate bujon kako biste lakše spremali sva jela za koja vam je potreban, jer bujon većinu jela čini ukusnijim.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 3 šargarepe
- 1 paprika
- 1 štapić celera
- 100 g rezanaca
- 1,5 l pilećeg bujona
- 30 ml maslinovog ulja
- so, biber, majčina dušica, peršun
Za preliv:
- 1 jaje
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Šargarepu izrendajte i dinstajte u ulju nekih 5 minuta. Crni luk, celer i papriku sitno iseckajte. Dodajte povrće u šargarepu, posolite i dinstajte 10 minuta na umerenoj temperaturi. Meso isecite na manje komade i dodajte u povrće zajedno sa bujonom. Začinite. Kuvajte nekih 20 minuta na laganoj temepraturi, pa pred kraj dodajte rezanca i kuvajte još nekih 10 minuta. Sklonite sa šporeta i pospite seckanim peršunom. Umuite jaje sa pavlakom za kuvanje ili kiselom i sipajte u supu kad se malo ohladi.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus