Pileća čorba je zdrava i ukusna, pa je možete jesti kao zasebni obrok, ali i pre glavnog jela. Ako je služite za ručak, servirajte sa parčetom hleba i salatom. Rezanca možete da napravite domaća ili da kupite, a već smo vam predložili da u zamrzivaču imate bujon kako biste lakše spremali sva jela za koja vam je potreban, jer bujon većinu jela čini ukusnijim. 

Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea 
  • 1 crni luk 
  • 3 šargarepe 
  • 1 paprika 
  • 1 štapić celera
  • 100 g rezanaca 
  • 1,5 l pilećeg bujona 
  • 30 ml maslinovog ulja 
  • so, biber, majčina dušica, peršun

Za preliv: 

  • 1 jaje 
  • 100 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:

Šargarepu izrendajte i dinstajte u ulju nekih 5 minuta. Crni luk, celer i papriku sitno iseckajte. Dodajte povrće u šargarepu, posolite i dinstajte 10 minuta na umerenoj temperaturi. Meso isecite na manje komade i dodajte u povrće zajedno sa bujonom. Začinite. Kuvajte nekih 20 minuta na laganoj temepraturi, pa pred kraj dodajte rezanca i kuvajte još nekih 10 minuta. Sklonite sa šporeta i pospite seckanim peršunom. Umuite jaje sa pavlakom za kuvanje ili kiselom i sipajte u supu kad se malo ohladi. 

Izvor: Stvar ukusa