Grilovano povrće je omiljeni prilog uz ribu ili meso, a ako isprobate ovaj recept možete ga napraviti i za obrok. Preliv će spojiti namirnice da deluju kao pita, dok će mu kombinacija dve različite vrste sira dati posebnu aromu. Odličan je izbor za večeru, ali može da se posluži i kao predjelo kada su neke svečane prilike.
Sastojci:
- 2 paprike
- 8-10 komada čeri paradajza
- 10-15 maslina
- 10 komada mladog luka
- 2 crna luka
- 2 krompira
- 1 veza peršuna
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 50 ml ulja
- 130 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g feta sira
- 160 g tvrdog sira
Za sos:
- 50 g kisele pavlake
- 50 g majoneza
- sušena mirođija
- 2 čena belog luka
Priprema:
Čeri isecite na pola, masline na krugove, a papriku na kockice. Sve stavite u vatrostalnu posudu, pa dodajte seckan mladi i crni luk, rendani krompir koji ste procedili i seckani peršun. Umutite jaja, pa dodajte mleko, ulje, prašak za pecivo, i brašno. Povrće prelijte maslinovim uljem, pa promešajte, a onda sipajte preliv preko. Promešajte, pa dodajte fetu na kockice, opet promešajte, pa 80 g rendanog sira, opet promešajte, pa na vrh stavite preostali rendani sir. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Beli luk sitno iseckajte, pa pomešajte sve sastojke za sos. Služite povrće sa sosom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem