Grilovano povrće je omiljeni prilog uz ribu ili meso, a ako isprobate ovaj recept možete ga napraviti i za obrok. Preliv će spojiti namirnice da deluju kao pita, dok će mu kombinacija dve različite vrste sira dati posebnu aromu. Odličan je izbor za večeru, ali može da se posluži i kao predjelo kada su neke svečane prilike. 

Sastojci: 

  • 2 paprike 
  • 8-10 komada čeri paradajza 
  • 10-15 maslina
  • 10 komada mladog luka
  • 2 crna luka
  • 2 krompira
  • 1 veza peršuna
  • 2 jajeta 
  • 100 ml mleka 
  • 50 ml ulja 
  • 130 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 100 g feta sira 
  • 160 g tvrdog sira 

Za sos: 

  • 50 g kisele pavlake 
  • 50 g majoneza 
  • sušena mirođija 
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Čeri isecite na pola, masline na krugove, a papriku na kockice. Sve stavite u vatrostalnu posudu, pa dodajte seckan mladi i crni luk, rendani krompir koji ste procedili i seckani peršun. Umutite jaja, pa dodajte mleko, ulje, prašak za pecivo, i brašno. Povrće prelijte maslinovim uljem, pa promešajte, a onda sipajte preliv preko. Promešajte, pa dodajte fetu na kockice, opet promešajte, pa 80 g rendanog sira, opet promešajte, pa na vrh stavite preostali rendani sir. Pecite na 180°C oko 40 minuta. Beli luk sitno iseckajte, pa pomešajte sve sastojke za sos. Služite povrće sa sosom. 

Izvor: Stvar ukusa