Pite su uglavnom mnogima omiljeni izbor za doručak mnogih ljudi, bilo da je sa sirom, mesom, ili spanaćem. Pripema ove pite nije komplikovana, a razlikuje se od klasične gibanice po tome što se kore seku na trake i prelivaju filom. U ovom receptu koristi se sir, a vi možete da odaberete nadev po želji.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 400 g sira
- 150 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 200 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 2 jajeta
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema:
Od celog pakovanja kora, odvojte pet kora, a četiri složite na prethodno nauljen pleh, tako da stranice kora vire. U činiji pomešajte kisele vodu, ulje i so. Kore prelijte sa četiri kašike ove smese. Preostale kore uvijte u rolat, pa ih secite na trake, otprilike jedan cenimetar širine. Isečene tračice razlistajte i rasporedite po plehu. Prelijte ih sa još četiri kašike smese od kisele vode i ulja.
U posudi izmrvite sir, pa dodajte jaja, prašak za pecivo, jogurt i mleko. Sjedinite, pa prelijte preko kora. Zatvorite pitu korama koje vire i opet prelijte sa smesom od kisele vode. Koru koja vam je preostala stavite preko pite i dobro je "ušuškajte".
Pitu na par mesta probodite viljuškom i pecite na 180 C nekih 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus