Pomešajte sastojke za testo i dodajte iseckano povrće i napravićete najlepšu pitu koju možete da poslužite za doručak ili večeru. Najbolje se slaže sa čašom jogurta, a uspeva svima zbog svoje jednostavnosti. Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke i zapečete.
Ovaj recept je baš popularan na YouTubu, a videlo ga je više od 10 miliona ljudi.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 50 ml ulja
- 100 ml mleka
- 1/2 kesice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 130 g brašna
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 manji crni luk
- 1 paradajz
- 4 mlada luka
- peršun
- 10-15 zelenih maslina
- 1 krompir
- 160 g čedar sira
- 100 g feta sira
Priprema:
U umućena jaja dodajte ulje, mleko, sodu i so, pa promešajte. Dodajte brašno i dobro sjedinite. Svo povrće sitno iseckajte, sem krompira, njega izrendajte. Dodajte u smesu, a onda dodajte i seckanu fetu i rendani čedar (60 g). Lepo promešajte. Sipajte u tepsiju koju ste premazali puterom i posuli brašnom. Pospite sa rendanim čedar sirom (100 g). Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem