Ako volite uštipke i pržena testa onda je ovaj recept idealan za vas. Ovi sočni uštipci pripremaju se vrlo brzo, a njihov ukus će vas oduševiti. Sa dodatkom kačkavalja testo će biti kremastije, a pri svakom zalogaju sir će se razvlačiti.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 150 g brašna
- 1 kašičica praška z pecivo
- 120 ml mleka
- 120 g kačkavalja
- prstohvat soli
- ulje
Priprema:
Umutiti cela jaja, pa sipajte mleko i dobro promešajte, pa postepeno, uz neprestano mešanje, dodajte brašno s praškom za pecivo. Posolite i zamesite gusto testo. Preko svega narendajte kačkavalj, pa još jednom premesite. Uzimajte kašikom delove testa i lagano spuštajte u dobro zagrejano ulje. Pržite dok ne dobiju zlatastu koricu. Po vađenju iz ulja ređajte na papirni ubrus da bi se ocedila masnoća.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem