Domaće kifliice su svima omiljene, bez obzira da li su slane ili slatke. Ovako pripemljene možete da ih filujete po izboru, sa sirom, džemom ili nadevom za picu.  Ako ste ljubitelji kiflica, a mrsko vam je da čekate da testo uskisne, napravite po ovom receptu sa praškom za pecivo - biće jednako ukusne i vazdušaste kao da sadrže aktivirani kvasac.

Sastojci:

  • 7 čaša brašna
  • 2 čaše jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 1 jaje
  • 3 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica sirćeta
  • susam, kim

Priprema:

U veliku činiju sipajte brašno, so, šećer i prašak za pecivo, pa promešajte da se sve sjedini. Potom dodajte jogurt, ulje, sirće i belance, pa umesite testo. Na pobrašnjenu površinu prebacite loptu od testa, podelite je na 4 dela, pa svaki deo razvaljajte oklagijom i presecite na 8 trouglova. Po želji, kiflice možete da filujete sirom ili nadevom za picu, ili da ih ostavite da budu prazne. Zarolajte kiflice, spustite ih u podmazan plen, premažite umućenim žumancetom, pospite kimom, susamom ili krupnom solju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa