Jednostavne kiflice bez jaja sa kukuruznim brašnom. Možete ih puniti sirom ili dodati još i šunku. Mekane su i ukusne, a brzo se prave. U nastavku pročitajte recept korak po korak.

Sastojci:

  • 20 g kvasca
  • 1 kašičice šećera
  • 1 kašičica brašna
  • so
  • 300 g brašna
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 50 ml ulja
  • 250 ml vode
  • 100 g sitnog sira

Priprema:

U manju posudicu izdrobite kvasac i sjedinite ga sa kašičicom šećera, brašna i malo tople vode. Ostavite 10-tak minuta da se kvasac aktivira. U veću posudu sipajte prosejano pšenično i kukuruzno brašno. Dodajte so, kiselu pavlaku, ulje, ostatak vode, aktiviran kvasac, pa dobro promešajte I umesite glatko testo. Testo oblikujte u loptu i premažite sa malo ulja. Pokrijte testo i ostavite na toplom sat vremena.

Nadošlo testo, prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Pomoću oklagije, rastanjite ga u krug debljine par mm. Krug isecite na 16 delova. Na svaki trougao stavite malo sira (kašičicu). Urolajte trouglove u kiflice. Ostavite ih pokrivene 15-tak minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne porumene, oko 20-30 minuta.

Pečene, vruće, kifle poprskajte sa malo vode. Pokrijte ih sa krpom, kako bi omekšale. Kada se kiflice prohlade premažite ih sa malo maslaca.

Izvor: Cooking.rs