Karfiol ljudi obično ili vole ili ne vole, međutim pronašli smo recept kako da ga zavole svi. Pripremljen na ovaj način postaće vam jedno od omiljenih jela sigurni smo. Pratite sledeće korake i pripremite najukusniji karfiol do sada.

Sastojci:

  • 1 karfiol srednje veličine
  • 2 jajeta
  • 200 g kisele pavlake
  • 200 ml jogurta
  • 3 čena belog luka
  • rendan kačkavalj
  • so

Priprema:

Karfiol iskidati na cvetove pa oprati i staviti da se bari u slanoj vodi oko 10-15 minuta. Manji pleh podmazati maslinovim uljem i poređati obaren karfiol. Umutiti jaja, dodati 200 gr kisele pavlake, dodati 200 ml jogurta i kašiku rendanog kačkavalja. Karfiol posoliti pa preliti spremljen preliv. Posuti još rendanog kačkavalja. Peći na 220 stepeni oko 50 min.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja