Testo za ove buhtle će vas oduševiti, mekano je kao pamuk, a kad zagrizete tope se u ustima. Punjene su džemom i orasima, ali ih vi možete puniti i sa kremom. Pratite korake i napravite najmekše domaće pecivo.
Sastojci:
- 500 ml toplog mleka
- 100 ml hladne vode
- 40 g svežeg ili 15 g suvog kvasca
- 2 jajeta
- 1 kašika šećera
- 50 ml ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 800 - 900 g brašna
- 50 g maslaca
- džem, orasi, šećer u prahu
Priprema:
U vanglu sipajte toplo mleko, vodu i kvasac. Potom dodajte jaja, šećer, ulje, vanilin šećer pa sve promešajte. Postepeno dodajte brašno i mesite testo rukama. Zatim ga pokrijte i ostavite da nadođe oko pola sata na toplom mestu.
Tepsiju dobro namažite maslacem, i ivice. Nadošlo testo premesite na pobrašnjenoj površini, pa ga ostavite da odstoji samo 2 minuta pre nego što krenete da pravite buhtle da bi se bolje razvlačilo. Testo potom razvijte oklagijom, pa čašom vadite krugove. Na svaki krug na sredinu stavite po kašičicu džema i nekoliko jezgra oraha. Zatim prilepite krajeve, napravite lopticu i slažite u tepsiju jednu pored druge. Pokrjte tepsiju krpom i ostavite da odstoje 15 minuta. Zatim svaku buhtlu premažite otopljenim maslacem.
Pecite ih na 200 stepeni pola sata. Vruće buhtle premažite maslacem koji vam je ostao.
Izvor: Serpica.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem