Ovo testo je lako za pripremu jer ne mora da se mesi, samo se promeša špatulom. Napunite ga sa dve vrste sira, fetom i čedar sirom i ispecite za 20 minuta. Dobićete fantastičnu pitu kojoj niko neće moći da odoli. Poslužite sa domaćim kiselim mlekom.
Sastojci:
- 200 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
- 300 g brašna
- tvrdi sir
- feta sir
- 1 žumance
Priprema:
Pomešajte mleko, ulje, jaje, šećer, so i kvasac. Sjedinite, pa sipajte brašno. Sve promešajte špatulom, a ako je potrebno na kraju dodajte još jednu kašiku brašna. Nema potrebe da mesite. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata. Pomešajte rendani tvrdi sir i izdrobljenu fetu i oblikujte loptu, ostavite malo sira da stavite preko testa. Na pobrašnjenoj površini premesite testo. Razvucite na deblji pravougaonik i stavite loptu sa sirevima preko. Preklopite testom. Razvucite prstima u obliku kruga približnog prečnika 30 cm. Stavite u veću tepsiju koju ste obložili pek papirom. Premažite umućenim žumancetom, pa pospite preostalim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom