Ovo testo je lako za pripremu jer ne mora da se mesi, samo se promeša špatulom. Napunite ga sa dve vrste sira, fetom i čedar sirom i ispecite za 20 minuta. Dobićete fantastičnu pitu kojoj niko neće moći da odoli. Poslužite sa domaćim kiselim mlekom.
Sastojci:
- 200 ml mlakog mleka
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
- 300 g brašna
- tvrdi sir
- feta sir
- 1 žumance
Priprema:
Pomešajte mleko, ulje, jaje, šećer, so i kvasac. Sjedinite, pa sipajte brašno. Sve promešajte špatulom, a ako je potrebno na kraju dodajte još jednu kašiku brašna. Nema potrebe da mesite. Pokrijte i ostavite da odmori pola sata. Pomešajte rendani tvrdi sir i izdrobljenu fetu i oblikujte loptu, ostavite malo sira da stavite preko testa. Na pobrašnjenoj površini premesite testo. Razvucite na deblji pravougaonik i stavite loptu sa sirevima preko. Preklopite testom. Razvucite prstima u obliku kruga približnog prečnika 30 cm. Stavite u veću tepsiju koju ste obložili pek papirom. Premažite umućenim žumancetom, pa pospite preostalim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus