Umesto kupovnih ili domaćih kora koristite krompir i šargarepu, a pitu nafilujte sirom i mladim lukom. Pripremićete baš dobru večeru ili doručak koja vam neće oduzeti puno vremena. Samo poređajte filove i zapecite u rerni. Sir koji se topi daje piti poseban šmek, a zavoleće je i deca, pa ćete uspeti da ih nagovorite da jedu više povrća

Sastojci:

  • 3 jajeta 
  • 45 ml maslinovog ulja 
  • 45 ml mleka 
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mlevene paprike  
  • peršun
  • 5 krompira
  • 2 šargarepe
  • 80 g belog sira 
  • 100 g čedar sira 
  • 4 mlada luka

Priprema:

Izrendajte krompir i šargarepu, pa potopite u vodu. Zatim u jednoj posudi pomešajte izmrvljeni beli sir, rendani čedar (50 g) i seckani peršun i mladi luk. Jaja umutite sa maslinovim uljem i mlekom. Dodajte brašno i začine i dobro sjedinite žicom. Ubacite krompir i šargarepu i dobro promešajte. Sipajte pola smese sa krompirom, pa dodajte celu smesu sa lukom. Sve poravnajte, pa stavite i preostalu smesu sa krompirom. Izrendajte preko čedar (50 g) i pecite na 200°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa