U kalupu za mafine ispecite najbolje pecivo sa sirom, a ako više volite slatko može i sa džemom. Ovako lep oblik testa dobija se jednostavno, sve što treba da uradite je da urolate i onda da napravite krug. Tako stavite u kalup za mafine i eto peciva koje lepo izglada, ali i ukusom očarava. 

Sastojci:

  • 210 ml toplog mleka 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 2 kašike šećera 
  • 300 g brašna 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 30 g neslanog putera, sobne temperature
  • rendani tvrdi sir 

Priprema:

U mleko dodajte kvasac i šećer, pa promešajte. Zatim sipajte brašno i so i umesite testo. Dodajte puter i premesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite da odmori nekih 1,5 vremena, a onda kratko premesite na pobrašnjenoj površini. Podelite testo na 12 delova. Oblikujte loptice i ostavite pokriveno 15 minuta. Zatim svaku lopticu razvucite u pravougaonik, pa na kraj stavite malo rendanog sira. Preklopite, a ostatak testa isecite na trake i urolajte. Spojite u krug i poređajte u kalup za mafine koji se ne lepi. Pokrijte i ostavite oko 45 minuta. Premažite umućenim jajetom ili mlekom i pecite na 180°C oko 15-20 minuta. 

Printscreen/YT/Helly's Simple Recipe Mafini sa sirom

Izvor: Stvar ukusa