U kalupu za mafine ispecite najbolje pecivo sa sirom, a ako više volite slatko može i sa džemom. Ovako lep oblik testa dobija se jednostavno, sve što treba da uradite je da urolate i onda da napravite krug. Tako stavite u kalup za mafine i eto peciva koje lepo izglada, ali i ukusom očarava.
Sastojci:
- 210 ml toplog mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 300 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 30 g neslanog putera, sobne temperature
- rendani tvrdi sir
Priprema:
U mleko dodajte kvasac i šećer, pa promešajte. Zatim sipajte brašno i so i umesite testo. Dodajte puter i premesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite da odmori nekih 1,5 vremena, a onda kratko premesite na pobrašnjenoj površini. Podelite testo na 12 delova. Oblikujte loptice i ostavite pokriveno 15 minuta. Zatim svaku lopticu razvucite u pravougaonik, pa na kraj stavite malo rendanog sira. Preklopite, a ostatak testa isecite na trake i urolajte. Spojite u krug i poređajte u kalup za mafine koji se ne lepi. Pokrijte i ostavite oko 45 minuta. Premažite umućenim jajetom ili mlekom i pecite na 180°C oko 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem