U kalupu za mafine ispecite najbolje pecivo sa sirom, a ako više volite slatko može i sa džemom. Ovako lep oblik testa dobija se jednostavno, sve što treba da uradite je da urolate i onda da napravite krug. Tako stavite u kalup za mafine i eto peciva koje lepo izglada, ali i ukusom očarava.
Sastojci:
- 210 ml toplog mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 300 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 30 g neslanog putera, sobne temperature
- rendani tvrdi sir
Priprema:
U mleko dodajte kvasac i šećer, pa promešajte. Zatim sipajte brašno i so i umesite testo. Dodajte puter i premesite dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite da odmori nekih 1,5 vremena, a onda kratko premesite na pobrašnjenoj površini. Podelite testo na 12 delova. Oblikujte loptice i ostavite pokriveno 15 minuta. Zatim svaku lopticu razvucite u pravougaonik, pa na kraj stavite malo rendanog sira. Preklopite, a ostatak testa isecite na trake i urolajte. Spojite u krug i poređajte u kalup za mafine koji se ne lepi. Pokrijte i ostavite oko 45 minuta. Premažite umućenim jajetom ili mlekom i pecite na 180°C oko 15-20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus