Vrućim domaćim uštipcima malo ko može da odoli. Hercegovački se razlikuju po tome što se u njih dodaje rakija od loze, zbog koje testo bude malo kiselkastije, ali prilikom pečenja ne upiju ni kap ulja. Uglavnom se prave za doručak uz neizostavan domaći kajmak i pršutu.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 250 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašike rakije od loze
- 1 kašičica šećera
Priprema:
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo. Znaćete da je smesa dobra kada testo lagano klizi sa kašičice. U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kašikom vadite testo i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem