Uštipci su mnogima omiljeni doručak, a slatka varijanta može biti i odlično posluženje za goste. Možete ih jesti uz neki domaći džem po ukusu, a biće spremni očas posla. Prilikom pečenja neće upiti ulje, a narendana kora pomorandže im daje posebnu aromu.
Sastojci:
- 150 g sitnog sira
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 150 g brašna
- 12 g praška za pecivo
- narendana kora pomorandže
Priprema:
Sir pomešajte sa dva jajeta, dodajte sećer i narendanu koru od jedne pomorandže, pa sve dobro sjedinite. Kada dobijete ujednačenu smesu dodajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte da dobijete glatko testo. Testo prebacite u špric, i istiskajte u zagrejano ulje, praveći male loptice. Pecite ih dok ne porumene. Po želji ih pospite šećerom u prahu ili kristal šećerom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem