Uštipci su mnogima omiljeni doručak, a slatka varijanta može biti i odlično posluženje za goste. Možete ih jesti uz neki domaći džem po ukusu, a biće spremni očas posla. Prilikom pečenja neće upiti ulje, a narendana kora pomorandže im daje posebnu aromu. 

Sastojci:

  • 150 g sitnog sira
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 150 g brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • narendana kora pomorandže

Priprema:

Sir pomešajte sa dva jajeta, dodajte sećer i narendanu koru od jedne pomorandže, pa sve dobro sjedinite. Kada dobijete ujednačenu smesu dodajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte da dobijete glatko testo. Testo prebacite u špric, i istiskajte u zagrejano ulje, praveći male loptice. Pecite ih dok ne porumene. Po želji ih pospite šećerom u prahu ili kristal šećerom.

Izvor: Stvar ukusa