Torte sa piškotama spadaju među najlakše za napraviti, a takođe su i veoma ukusne i izdašne. Mogu se filovati različitim filovima, čokoladnim, voćnim ili samo sa slatkom pavlakom. Ova je malo drugačija, jer u osnovi ima mekani biskvit, a piškote između filova.

Sastojci:

Za koru:

  • 2 jajeta
  • 50 g šećera
  • ekstrakt vanile
  • kora limuna
  • 100 ml ulja
  • 120 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Za fil:

  • 300 ml prethodno zaslađene slatke pavlake
  • 250 g maskarponea
  • 1 kašika nutele

Još:

  • piškote
  • mleko

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, limunovom koricom i ekstraktom vanile. Dodajte potom ulje i još malo mutite. Dodajte brašno sa praškom za pecivo. Sve umutite mikserom. U pleh od rerne obložen pek papirom izlijte smesu, poravnajte i pecite koru u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20 minuta.

Za fil umutite slatku pavlaku, dodajte maskarpone pa mutite još, na kraju umešajte i nutelu.

Pečenu koru isecite na dimenzije pleha u kom ćete slagati tortu. Premažite koru mlekom, stavite polovinu fila, poređajte piškote umočene u mleko, pa ostatak fila. Ostavite u frižideru preko noći. Sutradan dekorišite po želji.

Izvor: Stvar ukusa