Torte sa piškotama spadaju među najlakše za napraviti, a takođe su i veoma ukusne i izdašne. Mogu se filovati različitim filovima, čokoladnim, voćnim ili samo sa slatkom pavlakom. Ova je malo drugačija, jer u osnovi ima mekani biskvit, a piškote između filova.
Sastojci:
Za koru:
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- ekstrakt vanile
- kora limuna
- 100 ml ulja
- 120 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Za fil:
- 300 ml prethodno zaslađene slatke pavlake
- 250 g maskarponea
- 1 kašika nutele
Još:
- piškote
- mleko
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, limunovom koricom i ekstraktom vanile. Dodajte potom ulje i još malo mutite. Dodajte brašno sa praškom za pecivo. Sve umutite mikserom. U pleh od rerne obložen pek papirom izlijte smesu, poravnajte i pecite koru u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 20 minuta.
Za fil umutite slatku pavlaku, dodajte maskarpone pa mutite još, na kraju umešajte i nutelu.
Pečenu koru isecite na dimenzije pleha u kom ćete slagati tortu. Premažite koru mlekom, stavite polovinu fila, poređajte piškote umočene u mleko, pa ostatak fila. Ostavite u frižideru preko noći. Sutradan dekorišite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus