Iako se krofne uglavnom prave u slatkoj varijanti, punjene džemom ili čokoladom, slana varijanta sa feta sirom će vas takođe oduševiti. Slane krofne sa feta sirom sjajmo idu u kombinaciji sa ajvarom i suhomesnastim proizvodima. Idealne su za pravi porodični doručak uz domaći jogurt ili kiselo mleko. 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 3 jajeta
  • 450 g feta sira
  • 200 ml ulja
  • 180 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sećera
  • 1 kašika suvog kvasca

Priprema:

U činiji prvo izmutite tečne sastojke, jaja, jogurt, ulje, mleko i vodu, pa dodajte šećer, so, prašak za pecivo i sir, a onda dodajte brašno i zamesite testo. Ostavite ga sa strane da odstoji dok testo ne naraste. Na radnu površinu pospite malo brašna, stavite testo i razvijte ga oklagijom, pa čašom vadite krugove. U dublji tiganj ili šerpu sipajte ulje, pa svaki krug pažljivo spuštajte. Pecite ih sa obe strane dok lepo ne porumene.

Izvor: Stvar ukusa