Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GIBANICA IZ TIGANJA: Biće podjednako vazdušasta i hrskava kao iz rerne, a peče se samo 15 minuta 

Brza gibanica iz tiganja ne iziskuje puno vremena za pripremu.

 Pita sa kiselim kupusom Izvor: Shutterstock

Gibanica je jedno od omiljenih jela koje se sprema uglavnom za doručak, a ukoliko nemate vremena da spremite klasičnu, pripremite ovu brzu iz tiganja, a biće podjednako sočna i ukusna. Za razliku od uobičajene gibanice u koju se dodaje prašak za pecivo kako bi narasla i bila vazdušasta, u gibanicu iz tiganja ne ide ovaj dodatak, a ipak može da bude rupičasta i rastresita.

Sastojci:

  • 500 g kora
  • 400 g sira
  • 4 jajeta
  • čaša pavlake
  • 5 kašika ulja
  • so

Možda će vas zanimati

Priprema:

Dublji tiganja premažite uljem. Sir sjedinite sa tri žumanca i malo soli, ukoliko sir nije dovoljno slan. Svaku koru presecite na pola, pa filujte dobijenom smesom. Kore motajte u tanje pitice i slažite u krug po obodu tiganja, pa popunjavajte celu površinu tiganja. Trudite se da budu što tanje, jer će tako pita biti vazdušastija. Kad ispunite tiganj frulicama nadevenih sirom, prelijte gibanicu mešavinom od tri kašike ulja, tri belanca, jednog celog jajeta i pavlake. Po želji je pospite susamom. Poklopite tiganj, stavite ga na ringlu na umerenu temperaturu i pecite 15 minuta. Ukoliko želite da se uhvati reš korica i sa gornje strane gibanice, prebacite gibanicu na tanjir, pa gornji deo spustite na dno tiganja i ostavite da se peče još desetak minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti