Gibanica je jedno od omiljenih jela koje se sprema uglavnom za doručak, a ukoliko nemate vremena da spremite klasičnu, pripremite ovu brzu iz tiganja, a biće podjednako sočna i ukusna. Za razliku od uobičajene gibanice u koju se dodaje prašak za pecivo kako bi narasla i bila vazdušasta, u gibanicu iz tiganja ne ide ovaj dodatak, a ipak može da bude rupičasta i rastresita.
Sastojci:
- 500 g kora
- 400 g sira
- 4 jajeta
- čaša pavlake
- 5 kašika ulja
- so
Priprema:
Dublji tiganja premažite uljem. Sir sjedinite sa tri žumanca i malo soli, ukoliko sir nije dovoljno slan. Svaku koru presecite na pola, pa filujte dobijenom smesom. Kore motajte u tanje pitice i slažite u krug po obodu tiganja, pa popunjavajte celu površinu tiganja. Trudite se da budu što tanje, jer će tako pita biti vazdušastija. Kad ispunite tiganj frulicama nadevenih sirom, prelijte gibanicu mešavinom od tri kašike ulja, tri belanca, jednog celog jajeta i pavlake. Po želji je pospite susamom. Poklopite tiganj, stavite ga na ringlu na umerenu temperaturu i pecite 15 minuta. Ukoliko želite da se uhvati reš korica i sa gornje strane gibanice, prebacite gibanicu na tanjir, pa gornji deo spustite na dno tiganja i ostavite da se peče još desetak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus