Čuvena srpska pita, gibanica, spada među najpopularnija jela. Svaka domaćica ima svoj recept i svaki se razlikuje u sitinim detaljima.
Osnovni sastojci za svaku gibanicu su kore, sir, kajmak, jaja, ulje... Kora se umače u smesu i ređa u tepsiju. Ali, sada vam otkrivamo trik koji će učiniti da vam gibanica uspe iz prvog pokušaja i da bude vazdušasta.
Kako biste napravili najbolju gibanicu do sada nije potrebno da dodajte neke neobične sastojke, sve što treba da uradite je da kore isečete na trake, pa da njih uvaljate u smesu. A onda gotovu gibanicu prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke, da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.
I to je sve što je potrebnu kako biste napravili jednu od najukusnijih pita ikada.
Takođe, možete i kore da ostavite cele, i da ih tako umačete u smesu, a onda da ređate u tepsiju. Nemojte da stavljate koru na dno, nego odmah ređajte izgužvane kore, jer će se pojedini komadići sira fino zapeći i dati korici dodatnu aromu.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem