Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA GIBANICA BUDE VAZDUŠASTA: Za najukusniju pitu vam ne trebaju posebni sastojci, samo uradite jednu stvar

Pomoću jednostavnog trika napravite najukusniju gibanicu.

 Kako da gibanica bude vazdušasta Izvor: Shutterstock

Čuvena srpska pita, gibanica, spada među najpopularnija jela. Svaka domaćica ima svoj recept i svaki se razlikuje u sitinim detaljima. 

Osnovni sastojci za svaku gibanicu su kore, sir, kajmak, jaja, ulje... Kora se umače u smesu i ređa u tepsiju. Ali, sada vam otkrivamo trik koji će učiniti da vam gibanica uspe iz prvog pokušaja i da bude vazdušasta. 

Možda će vas zanimati

Kako biste napravili najbolju gibanicu do sada nije potrebno da dodajte neke neobične sastojke, sve što treba da uradite je da kore isečete na trake, pa da njih uvaljate u smesu. A onda gotovu gibanicu  prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke, da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.

I to je sve što je potrebnu kako biste napravili jednu od najukusnijih pita ikada. 

Takođe, možete i kore da ostavite cele, i da ih tako umačete u smesu, a onda da ređate u tepsiju. Nemojte da stavljate koru na dno, nego odmah ređajte izgužvane kore, jer će se pojedini komadići sira fino zapeći i dati korici dodatnu aromu.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti