Nar je prebogat vitaminima i antioksidantima, koji su nezamenljivi u pravilnom funkcionisanju organizma, naročito u zimskim mesecima. Međutim, mnogi od njega odustanu, jer tokom čišćenja zrna i crveni sok znaju da završe po našoj odeći, kuhinjskim elementima i belim zidovima. Ipak, postoji jedna metoda koja u mnogome olakšava ovaj postupak.
Čišćenje nara u vodi
Jednostavna i veoma popularna metoda čišćenja uključuje uranjanje nara u vodu. Za početak lagano "kotrljajte" ceo nar po radnoj površini kuhinje kako bi se zrna blago odvojila od kore. Nakon toga nožem isecite vrh ploda i kriške prateći bele ovojnice. Napunite veću činiju vodom i stavite je u sudoperu, a zatim ubacite kriške unutra.
Laganim pritiscima odvajajte zrna, ali ne morate biti posebno oprezni jer će voda sprečiti prskanje. Ljuske će isplivati na površinu posude, a zrna je potrebno procediti kroz cediljku. Ovaj način omogućava i da uklonite sve bele delove koji znaju da budu gorki.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus