Nar je prebogat vitaminima i antioksidantima, koji su nezamenljivi u pravilnom funkcionisanju organizma, naročito u zimskim mesecima. Međutim, mnogi od njega odustanu, jer tokom čišćenja zrna i crveni sok znaju da završe po našoj odeći, kuhinjskim elementima i belim zidovima. Ipak, postoji jedna metoda koja u mnogome olakšava ovaj postupak.

Čišćenje nara u vodi

Jednostavna i veoma popularna metoda čišćenja uključuje uranjanje nara u vodu. Za početak lagano "kotrljajte" ceo nar po radnoj površini kuhinje kako bi se zrna blago odvojila od kore. Nakon toga nožem isecite vrh ploda i kriške prateći bele ovojnice. Napunite veću činiju vodom i stavite je u sudoperu, a zatim ubacite kriške unutra.

Laganim pritiscima odvajajte zrna, ali ne morate biti posebno oprezni jer će voda sprečiti prskanje. Ljuske će isplivati na površinu posude, a zrna je potrebno procediti kroz cediljku. Ovaj način omogućava i da uklonite sve bele delove koji znaju da budu gorki.

Izvor: Stvar ukusa