Špric za kolače služi za dekorisanje različitih poslastica, ali takođe može da posluži i za dekoraciju slanih jela. Ima oblik kupe i različite dodatke pomoću kojih pravite oblike koje želite.
Kada vam zatreba špric za dekoraciju prvo izaberite koji ćete nastavak da koristite, pa napunite vreću filom. Da biste uspešno napunili vreću ili kesu filom, špric stavite u čašu i lagano savijte krajeve preko. Nemojte da prepunite šrpic, kako biste lakše dekorisali, ali nemojte da zaboravite ni da izbacite višak vazduha.
Šric pritiskajte rukom, kojom ga držite, a slobodnom rukom možete da pridržavate i upravljate nastavkom, kako bi ukras bio idealan. Kako bi dobili dekoraciju sa lepim "repovima" treba da pritisnete špric, a da ga nakon toga brzo odvojite na jednu stranu, ali bez pritiskanja.
Takođe, upotrebljavajte metalne vrhove jer su lakši za rad i duže traju, ali ako imate plastične i oni odlično rade posao, ne brinite.
Ako niste do sada ukrašavali torte i kolače sa špricem, savetujemo vam da prvo malo vežbate, pa tek onda da ukrašavate gotovu poslasticu. Sve je stvar vežbe i lako ćete savladati.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem