Odličan recept za sve koji vole da prave poslastice i isprobavaju nove ukuse. Ovaj kolač je toliko sočan i ukusan da mu nećete odoleti. Preliv ili glazura je ta koja mu daje dodatni "šmek".

Sastojci:

  • 1 i 1/2 šolja brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/3 šolje kokosovih mrvica
  • 1 vanilin šećer
  • pola kašićice cimeta
  • 2 jajeta
  • 1 šolja mleka
  • pola šolje otopljenog putera
  • 1 kašika tahinija (sos od susama)
  • 1 šolja rendane šargarepe

Za preliv:

  • 1 pakovanje grčkog jogurta
  • pola šoljice šećera u prahu
  • 1 kašika rendane korice limuna

Priprema:

U jednoj činiji pomešajte sve suve sastojke za kolač. U drugoj činiji umutite jaja, dodajte šolju mleka, puter i kašiku tahini-ja. Sjedinite sadržaj obe činije i na kraju dodajte šolju izrendane šargarepe pa sve izlijte u podmazanu tepsiju ili pleh. Neka se peče na 180C dok ne počne da se odvaja od ivica. Kada se ispeče i ohladi prelijte prelivom koji ste napravile tako što pomešate sve sastojke za preliv. Možete preliti odmah ceo kolač ili kada isečete parče i stavite na tacnu tik pred služenje.

Izvor: Stvar ukusa