Odličan recept za sve koji vole da prave poslastice i isprobavaju nove ukuse. Ovaj kolač je toliko sočan i ukusan da mu nećete odoleti. Preliv ili glazura je ta koja mu daje dodatni "šmek".
Sastojci:
- 1 i 1/2 šolja brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/3 šolje kokosovih mrvica
- 1 vanilin šećer
- pola kašićice cimeta
- 2 jajeta
- 1 šolja mleka
- pola šolje otopljenog putera
- 1 kašika tahinija (sos od susama)
- 1 šolja rendane šargarepe
Za preliv:
- 1 pakovanje grčkog jogurta
- pola šoljice šećera u prahu
- 1 kašika rendane korice limuna
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte sve suve sastojke za kolač. U drugoj činiji umutite jaja, dodajte šolju mleka, puter i kašiku tahini-ja. Sjedinite sadržaj obe činije i na kraju dodajte šolju izrendane šargarepe pa sve izlijte u podmazanu tepsiju ili pleh. Neka se peče na 180C dok ne počne da se odvaja od ivica. Kada se ispeče i ohladi prelijte prelivom koji ste napravile tako što pomešate sve sastojke za preliv. Možete preliti odmah ceo kolač ili kada isečete parče i stavite na tacnu tik pred služenje.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Originalna italijanska pasta sa rendanim jajima
Pesto od graška po receptu Džejmija Olivera
Pileći file na firentinski način