Izgleda raskošno kao iz poslastičarnice, a pravi se veoma jednostavno. Mekana kora od putera, preko džem i šam od belanaca. Sve je spremno za manje od sat vremena. Iznenadite ukućane i goste ukusnom poslasticom.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 120 g putera
- 2 žumanca
- 50 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 g džema
- 3 belanca
- 70 g šećera
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte puter sa šećerom, pa dodajte žumanca i sve sjedinite. Sipajte brašno, prašak za pecivo, promešajte pa umesite smesu ručno. Stavite smesu na pek papir, prekrijte je drugim pek papirom pa razvaljajte oklagijom. Sklonite gornji papir, a zajedno sa donjim smesu prebacite u tepsiju u kojoj ćete praviti kolač. Neka smesa obuhvati i unutrašnje ivice, isecite samo one koje štrče iznad tepsije. Dobijenu koru premažite džemom po izboru.
Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg pa stavite preko džema. Pecite na 170 stepeni pola sata na donjoj rešetki. Ostavite da se ohladi pre nego što isečete. Pospite šećerom u prahu.
Postupak pogledajte u galeriji ispod.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem