Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVE EKLERI: Klasičan žuti fil zamenite ovim - biće bolji nego iz poslastičarnice

Ukusan francuski desert koji se topi u ustima sada možete i sami da napravite.

 Kako se prave ekleri Izvor: Natalija Kokanović

Ekleri su klasičan francuski desert koji je specifičan po sočnom filu i mekanom i hrskavom testu. Obično se pune klasičnim žutim filom, ali sada isprobajte i verziju sa crvenim filom od malina - nećete se pokajati.

Sastojci:

Za testo:

  1. 160 ml mleka
  2. 160 ml vode
  3. 140 g maslaca
  4. 4 g soli
  5. 10 g šećera
  6. 200 g brašna
  7. 4 jajeta

Za fil:

  • 6 žumanaca
  • 45 g gustina
  • 40 g brašna
  • 150 g šećera
  • malo vanile
  • 750 ml mleka
  • 350 ml slatke pavlake
  • pola kesice pudinga od malina
  • crvena prehrambena boja
  • prah šećer

Možda će vas zanimati

Priprema:

U šerpu sipati mleko i vodu a zatim dodati maslac, so i šećer. Sačekati da se maslac otopi pa dodati brašno. Smesu mešati na ringli dok ne počne da se odvaja od šerpe. Masu ostaviti da se malo prohladi pa dodati 4 jajeta i umutiti mikserom.

Za fil je potrebno zagrejate mleko u šerpi. Žumanca,gustin, brašno, šećer, vanilu i puding izmutiti sa malo mleka. Nakon što se mleko zagrejalo skuvati prethodnu smesu. Ostaviti da se malo ohladi pa dodati slatku pavlaku koju ste prethodno umutili. Na kraju dodati crvenu boju.

Eklere seći na pola pa puniti filom i posuti prah šećerom. 

Recept poslala Natalija Kokanović

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti