Šlag iz kesice

Kada pripremate šlag iz kesice najbolje je pridržavati se već napisanog uputstva na ambalaži, ali postoje finese koje ćemo vam otkriti.

Za dobijanje fine, kremaste teksture i čvrstog šlaga na 100g šlaga u prahu trebaće vam tačno 200 ml vode ili mleka.

Poželjno je da voda ili mleko budu što hladniji, tako da pre pripreme neka odstoje u frižideru.

U šlag prvo sipajte tečnosti odnosa 1:1, a nakon mućenja dodajte ostatak tečnosti dok ne dobijete homogenu, kompaktnu smesu.

Da ga zasladite, koristite šećer u prahu.

Pročitajte i Kako da napravite šlag u tegli (VIDEO)

Šlag od belanaca

Na količinu belanaca tačno dodajte toliko kašika šećera (ravnih). Šećer dodajte postepeno, jer se radi o kristal šećeru koji mora biti u potpunosti istopljen u belnancima.

Pre nego počenete da mutite, belanca probušite vičkuškom kako bi se odvojili iz svoje opne i tako olakšali mućenje.

Šlag od slatke pavlake

Ono što je ovde najvažnije, jeste da slatka pavlaka mora biti jako ohlađena i to je sve.

Ovo je najjednostavni način dobijanja šlaga jer je potrebno samo umutiti je dobro u čvrstu masu. Šečer nije potrebno koristiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/