Šlag iz kesice
Kada pripremate šlag iz kesice najbolje je pridržavati se već napisanog uputstva na ambalaži, ali postoje finese koje ćemo vam otkriti.
Za dobijanje fine, kremaste teksture i čvrstog šlaga na 100g šlaga u prahu trebaće vam tačno 200 ml vode ili mleka.
Poželjno je da voda ili mleko budu što hladniji, tako da pre pripreme neka odstoje u frižideru.
U šlag prvo sipajte tečnosti odnosa 1:1, a nakon mućenja dodajte ostatak tečnosti dok ne dobijete homogenu, kompaktnu smesu.
Da ga zasladite, koristite šećer u prahu.
Pročitajte i Kako da napravite šlag u tegli (VIDEO)
Šlag od belanaca
Na količinu belanaca tačno dodajte toliko kašika šećera (ravnih). Šećer dodajte postepeno, jer se radi o kristal šećeru koji mora biti u potpunosti istopljen u belnancima.
Pre nego počenete da mutite, belanca probušite vičkuškom kako bi se odvojili iz svoje opne i tako olakšali mućenje.
Šlag od slatke pavlake
Ono što je ovde najvažnije, jeste da slatka pavlaka mora biti jako ohlađena i to je sve.
Ovo je najjednostavni način dobijanja šlaga jer je potrebno samo umutiti je dobro u čvrstu masu. Šečer nije potrebno koristiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus