Šlag iz kesice
Kada pripremate šlag iz kesice najbolje je pridržavati se već napisanog uputstva na ambalaži, ali postoje finese koje ćemo vam otkriti.
Za dobijanje fine, kremaste teksture i čvrstog šlaga na 100g šlaga u prahu trebaće vam tačno 200 ml vode ili mleka.
Poželjno je da voda ili mleko budu što hladniji, tako da pre pripreme neka odstoje u frižideru.
U šlag prvo sipajte tečnosti odnosa 1:1, a nakon mućenja dodajte ostatak tečnosti dok ne dobijete homogenu, kompaktnu smesu.
Da ga zasladite, koristite šećer u prahu.
Pročitajte i Kako da napravite šlag u tegli (VIDEO)
Šlag od belanaca
Na količinu belanaca tačno dodajte toliko kašika šećera (ravnih). Šećer dodajte postepeno, jer se radi o kristal šećeru koji mora biti u potpunosti istopljen u belnancima.
Pre nego počenete da mutite, belanca probušite vičkuškom kako bi se odvojili iz svoje opne i tako olakšali mućenje.
Šlag od slatke pavlake
Ono što je ovde najvažnije, jeste da slatka pavlaka mora biti jako ohlađena i to je sve.
Ovo je najjednostavni način dobijanja šlaga jer je potrebno samo umutiti je dobro u čvrstu masu. Šečer nije potrebno koristiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Koliko dugo mogu da stoje jaja od Uskrsa
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem