Raviole punjene spanaćem, sirom ili pršutom svi vole. Lako se prave samo se skuvaju, pa preliju bešamel ili paradajz sosom. Sada napravite slatku verziju, karnevalske raviole, sa predivnim vanila kremom. Testo možete da punite i sa nutelom, džemom, pudingom...
Vanila krem se pravi lako i brzo, a ovde pročitajte recept.
Sastojci:
- 300 g brašna
- prstohvat soli
- 40 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 jaje
- 1 korica limuna
- 40 ml ulja
- 70 ml mleka
- 150 g vanila krema
Priprema:
Brašno, so i prašak za pecivo pomešajte u jednoj posudi, a u drugoj umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, rendanu koru limuna i mleko. Pomešajte obe smese i umesite testo. Pokrijte i ostavite 30 minuta u frižideru. Podelite testo na 2 dela i razvucite svaki deo. Sipajte po kašiku nadeva i na jednu polovinu testa sa malim razmakom. Preklopite drugom polovinom testa i isecite raviole. Pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus