Peciva su idealna za doručak, bilo da su slana ili slatka. Danas vam donosimo recept za sladak doručak koji možete jesti uz čašu mleka. Kiflice sa kremom možete napraviti veče pre pa ih ujutru samo ispečete, ukoliko žurite i nemate vremena da čekate da testo narasta.
Sastojci:
- 1 jaje
- 300 g brašna
- 180 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 4 kašike otopljenog putera
- krem za mazanje
Priprema:
U toplo mleko dodajte šećer i kvasac pa promešajte. U posebnu vanglu stavite brašno, so, otopljen puter i belance pa na kraju dodajte nadošli kvasac. Sve promešajte pa izradite testo rukama. Ostavite ga da odmara oko sat vremena. Kada je nadošlo formirajte jednu veću jufku koku ćete zaseći po sredini, po visini i unakrsno da dobijete 8 delova. Od svakog dela formirajte malu lopticu koju ćete razviti oklagijom. Na jedan kraj stavite po kašičicu krema. Umočite prst u vodu pa oivičite tu gde ste stavili krem kako bi se testo lakše zalepilo. Savijte taj deo ka unutra gde je krem pa pritisnite dobro prstima da se ivice zalepe. Ostatak testa malo zasecite okruglim nožem za testo da napravite mrežicu. Urolajte do kraja i ređajte u pleh. Premažite žumancetom i ostavite 15 min da odmaraju dok se rerna zagreva. Pecite 25 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus