Jednostavni i brzi mafini koji izgledaju i dekorativno, idealno su rešenje za bilo koju vrstu slavlja, jer će biti pravi ukras svakog stola. Kafa im daje posebnu aromu, a kremasti fil dodatnu sočnost. Lako se spremaju, nema čekanja da testo naraste, pa uspevaju i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
Za koru:
- 1 jaje
- 125 ml mleka
- 6 g kafe
- 125 ml ulja
- 100 g šećera
- 150 g brašna
- 25 g kakao praha
- 5 g praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 40 g čokolade
Za krem:
- 100 g čokolade
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
U činiju ulijte mleko i dodajte kafu pa promešajte da se rastopi. Dodati ulje i šećer pa sve ponovo sjediniti. Brašno prosejati zajedno sa kakao prahom, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Razbijte jedno celo jaje, pa zamesiti da dobijete glatko brašno i doajte mrvljenu čokoladu. U pleh za mafine stavite papirne korpice, pa ih napunite filom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 C nekih 20 minuta. Za krem pomešajte čokoladu i pavlaku i mutite dok se čokolada skroz rastopi. Ostavite u frižideru na 10-ak minuta. Mutite mikserom dok se skroz ne zgusne. Kada su se kolači prohladili, fil prebacite u špric da istisnite na svaki kolačić. Po želji ih ukrasite mrvicama čokolade.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus