Jednostavni i brzi mafini koji izgledaju i dekorativno, idealno su rešenje za bilo koju vrstu slavlja, jer će biti pravi ukras svakog stola. Kafa im daje posebnu aromu, a kremasti fil dodatnu sočnost. Lako se spremaju, nema čekanja da testo naraste, pa uspevaju i početnicima u kuhinji. 

Sastojci:

Za koru:

  • 1 jaje
  • 125 ml mleka
  • 6 g kafe
  • 125 ml ulja
  • 100 g šećera
  • 150 g brašna
  • 25 g kakao praha
  • 5 g praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • 40 g čokolade

Za krem:

  • 100 g čokolade
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

U činiju ulijte mleko i dodajte kafu pa promešajte da se rastopi. Dodati ulje i šećer pa sve ponovo sjediniti. Brašno prosejati zajedno sa kakao prahom, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Razbijte jedno celo jaje, pa zamesiti da dobijete glatko brašno i doajte mrvljenu čokoladu. U pleh za mafine stavite papirne korpice, pa ih napunite filom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 C nekih 20 minuta. Za krem pomešajte čokoladu i pavlaku i mutite dok se čokolada skroz rastopi. Ostavite u frižideru na 10-ak minuta. Mutite mikserom dok se skroz ne zgusne. Kada su se kolači prohladili, fil prebacite u špric da istisnite na svaki kolačić. Po želji ih ukrasite mrvicama čokolade.

Izvor: Stvar ukusa