Tulumbe su jedan od onih slatkiša koji smo svi voleli da jedemo kao deca. Ovaj recept je zaista toliko jednostavan i brz, tako da će vas sigurno podsetiti na bakinu kuhinju. Od ove količine sastojaka dobićete dovoljnu meru da se cela porodica zasladi i sutradan. 

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 700 g šećera
  • 4 jajeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 l vode
  • 1 limun
  • prstohvat soli

Priprema:

Staviti pola litra vode da provri, dodati ulje i prstvohvat soli. Kada je provrilo sklonite sa ringle, potom dodati brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro izmešati. Kad se ohladi, dodavati jaja, jedno po jedno i mešati. Smesu sipati u špric, pa pažljivo istiskivati tulumbe na tanjir. Za pripremu sirupa šećer i drugu polovinu vode kuvati, kad provri kuvati još desetak minuta. Nakon toga dodati i sok od jednog limuna. U dublju šerpu ili tiganja sipajte dosta ulja i pržiti tulumbe na umerenoj temperaturi, dok ne dobiju zlatastu koricu. Tople, ali ne vrele tulumbe, stavite u hladan sirup, da bi ga bolje upile. Neka se sve ohladi na sobnoj temperaturi, a onda pokrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati.

Izvor: Stvar ukusa