Deca su probirljiva što se tiče hrane i često odbijaju da probaju nešto. Obično jedu omiljenu hranu, a to su ćufte, pire, špagete bolonjeze, pomfrit, pohovano belo meso... Svi znamo da hrana mora da bude raznovrsna i da je povrće obavezno da se unosi.
Kako bi najmlađe članove porodice privolele da probaju povrće, iskusne domaćice su otkrile kojim se to trikom služe. Vrlo je jednostavno. U njihovu omiljenu hranu kao što je bolonjeze sos ili ćufte ubacite malo rendane šargarepe i sitno seckanog celera. Ne morate samo ovo povrće, dodajte po želji, samo vodite računa da se slažu sa onim što kuvate.
Deca obožavaju mleveno meso i retko kad će odbiti, pa zato dok kuvate bolonjeze ubacite povrće jer će ono prilikom krčkanja omekašti, a poprimiće i miris mesa, pa deca neće ni osetiti da jednu nešto dodatno.
Pročitajte i kako možete da napravite musaku od krompira i mesa, a da dodate papriku i šargarepu, možete i celer.
Izvor: Stvar ukusa
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš