Deca su probirljiva što se tiče hrane i često odbijaju da probaju nešto. Obično jedu omiljenu hranu, a to su ćufte, pire, špagete bolonjeze, pomfrit, pohovano belo meso... Svi znamo da hrana mora da bude raznovrsna i da je povrće obavezno da se unosi.
Kako bi najmlađe članove porodice privolele da probaju povrće, iskusne domaćice su otkrile kojim se to trikom služe. Vrlo je jednostavno. U njihovu omiljenu hranu kao što je bolonjeze sos ili ćufte ubacite malo rendane šargarepe i sitno seckanog celera. Ne morate samo ovo povrće, dodajte po želji, samo vodite računa da se slažu sa onim što kuvate.
Deca obožavaju mleveno meso i retko kad će odbiti, pa zato dok kuvate bolonjeze ubacite povrće jer će ono prilikom krčkanja omekašti, a poprimiće i miris mesa, pa deca neće ni osetiti da jednu nešto dodatno.
Pročitajte i kako možete da napravite musaku od krompira i mesa, a da dodate papriku i šargarepu, možete i celer.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus