Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIROŠKE PUNJENE ŠUNKOM I KAČKAVALJEM: Sastojke već imate kod kuće, a deca će im se posebno obradovati

Napravite piroške punjene šunkom i kačkavalje, a većinu sastojaka sigurno imate kod kuće.

 Piroške punjene šunkom i kačkavaljem Izvor: Shutterstock

Piroške su se ranije najčešće punile belim sirom, a danas je malo popularnija verzija sa šunkom i kačkavaljem. Ovo mekano vazdušasto pecivo mnoge podseća na detinjstvo, a i danas su rado viđen gost na trpezama. Možete ih praviti za doručak, idealno je poslužiti ih uz šolju jogurta ili kiselog mleka.

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 jaje
250 ml mleka
1 kašičica soli
1 kašičica šećera

Za punjenje:

3 kašike pavlake
3 kašike kečapa
100 g kačkavalja
100 g šunke

Možda će vas zanimati

Priprema:

U toplo mleko stavite šećer i kvasac i ostavite da nadođe. U činiju pomešajte jaje, so, kvasac i brašno, pa zamesite testo. Testo treba da bude glatko i da se odvoji od posude. Ostavite ga na toplom mestu da "odmori" oko 15 minuta. Potom ga premesite i razvucite u pravugaonik. Podelite na manje jednake pravougaonike, a trebalo bi da ih bude 10. Na svaki deo nanesite malo pavlake, kečapa, pa staviti narendani kačkavalj i šunku. Zatvorite pirošku, da fil tokom prženja ne bi iscureo. Ulje zagrejte, pa piroške pržite na umerenoj temepraturi dok ne porumene. Stavite ih na ubrus kako bi se ocedile od viška ulja i služite tople.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti