Brze lepinjice za doručak, ručak ili večeru. Ne morate da mesite testo, nego sve umutite mikserom i ostavite da odmori. Dobićete prelepo i mekano testo bez puno muke, a peku se manje od pola sata. Ove lepinje će okupiti porodicu za stolom, a služite sa kajmakom i paradajzom.
Sastojci:
- 200 ml mlake vode
- 200 ml toplog mleka
- 1 kašika šećera
- 7 g suvog kvasca
- 60 ml ulja
- 700 g brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašika putera
- 1 jaje
- 1 kašika sirćeta
- susam
Priprema:
Pomešajte mleko, vodu, belance, kvasac, šećer i ulje. Dodajte brašno, so i sirće, pa umutite mikserom. U toku mućenja dodajte puter. Testo prebacite u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da odmori sat vremena. Premesite testo, pa podelite na 13 delova približne težine oko 90 g. Oblikujte loptice i ređajte na pleh obložen pek papirom, pa malo spljoštite prstima. Pokrijte krpom i ostavite da odmori oko 20 minuta. Žumance umutite sa malo mleka, pa premažite lepinje. Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus