Miris domaćeg hleba iz rerne je nešto što svakog podseća na detinjstvo. Preukusna pogača punjena kačkavaljem je neodoljiv spoj koji će vam otvoriti apetit. Domaće testo i preukusan nadev su ono što ovu pogaču čini fenomenalnom.

Sastojci:

Za testo:

  • 1 kg brašna
  • pola kockice kvasca
  • 250 ml toplog mleka
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica šećera
  • 3 kašike ulja
  • so

Za punjenje:

  • 150 g kačkavalja
  • maslac
  • ulje

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesite testo. Ostavite ga da narasta, sve dok se ne udvostruči. Podelite ga na 3 dela. Razvucite jedan u oblik pravougaonika. Namažite uljem. Razvijte drugi i stavite preko prvog. Namažite uljem i pokrijte trećom razvijenom korom. Lagano razvijte i pospite uljem i narendanim kačkavaljem. Uvijte u rolat.

Isecite na parčiće i poređajte u namašćenu tepsiju i lagano ih pritisnite. Ostavite da nadođe. Namažite umućenim žumancem i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Izvadite pogaču iz rerne, namažite maslacem.

Izvor: Stvar ukusa