Miris domaćeg hleba iz rerne je nešto što svakog podseća na detinjstvo. Preukusna pogača punjena kačkavaljem je neodoljiv spoj koji će vam otvoriti apetit. Domaće testo i preukusan nadev su ono što ovu pogaču čini fenomenalnom.
Sastojci:
Za testo:
- 1 kg brašna
- pola kockice kvasca
- 250 ml toplog mleka
- 3 jajeta
- 1 kašičica šećera
- 3 kašike ulja
- so
Za punjenje:
- 150 g kačkavalja
- maslac
- ulje
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Ostavite ga da narasta, sve dok se ne udvostruči. Podelite ga na 3 dela. Razvucite jedan u oblik pravougaonika. Namažite uljem. Razvijte drugi i stavite preko prvog. Namažite uljem i pokrijte trećom razvijenom korom. Lagano razvijte i pospite uljem i narendanim kačkavaljem. Uvijte u rolat.
Isecite na parčiće i poređajte u namašćenu tepsiju i lagano ih pritisnite. Ostavite da nadođe. Namažite umućenim žumancem i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Izvadite pogaču iz rerne, namažite maslacem.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem