Kada vam ponestane hleba i treba vam što pre napravite ovu pogaču sa jogurtom. Ne sadrži kvasac, pa nema čekanja da testo narasta - odmah se peče. Sve ćete smućkati za bukvalno 5 minuta.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 200 ml jogurta
- 100 ml mleka
- 2 jajeta
- so
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Umutiti jaja, dodati brašno sa praškom za pecivo, dodati ulje, jogurt, mleko, so i sve izjednačiti.
Manji pleh 23x13 cm obložiti pek papirom ili premazati uljem i izliti testo. Peći na 210 stepeni oko 40-50 min. Pokriti krpom da se ohladi.
Napomena: Ovo je pola mere pa ako je potrebno duplirajte mere.Prijatno.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus