Jedno testo, a dva različita ukusa i sve to po bakinoj recepturi. Ukoliko do sad niste jeli taške sa džemom i šufnudle sa sirom pravo je vreme da probate. Recept je jednostavan, a ukus fantastičan.
Sastojci:
- 600 g krompira
- 200 g brašna + još malo za posipanje
- so
- 1 kašika ulja
- 1 jaje
Nadev:
- sir
- džem
- prezle
Priprema:
Krompir skuvati u ljusci pa ga oguliti. Viljuškom izgnječiti, dodati jaje, so i ulje i izmiksirati. Dodati brašno pa rukama zamesiti. Testo je mekano pa posipati brašno po stolu. Razviti i iseći na trake. Sir izdrobiti pa preklopiti i iseći. Pritisnuti ivice i rukama oblikovati šufnudlu u obliku valjka. Praviti i taške od tog testa sa sirom kao i taške sa džemom. Kuvati 4-5 minuta .
Dok se kuva ispržiti prezle i valjati u prezle. Servirati toplo. Mogu biti kao prilog ili samostalni obrok.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno