Jedno testo, a dva različita ukusa i sve to po bakinoj recepturi. Ukoliko do sad niste jeli taške sa džemom i šufnudle sa sirom pravo je vreme da probate. Recept je jednostavan, a ukus fantastičan.

Sastojci:

  • 600 g krompira
  • 200 g brašna + još malo za posipanje
  • so
  • 1 kašika ulja
  • 1 jaje

Nadev:

  • sir
  • džem
  • prezle

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci pa ga oguliti. Viljuškom izgnječiti, dodati jaje, so i ulje i izmiksirati. Dodati brašno pa rukama zamesiti. Testo je mekano pa posipati brašno po stolu. Razviti i iseći na trake. Sir izdrobiti pa preklopiti i iseći. Pritisnuti ivice i rukama oblikovati šufnudlu u obliku valjka. Praviti i taške od tog testa sa sirom kao i taške sa džemom. Kuvati 4-5 minuta .

Dok se kuva ispržiti prezle i valjati u prezle. Servirati toplo. Mogu biti kao prilog ili samostalni obrok.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja