Nemate ideju za ručak? Složenac iz rerne sa pire krompirom, slaninom, sirom i lukom je odličan predlog koji se brzo pravi i nije komplikovano. Potrebni su vam sastojci koje uglavnom imate kod kuće, a kineski kupus možete da zamenite običnim ili kiselim. Poslužite sa salatom, a ako jedete hleb uz krompir možete i njega da poslužite.
Sastojci:
- 900 g krompira
- 1 kineski kupus
- 1 crni luk
- 200 g dimljene slanine
- 400 ml pelata
- origano, tucana paprika
- prezle
- 200 g sira
Priprema:
Isecite krompir na četvrtine i skuvajte. Isecite koren kineskog kupusa i odvojite liske. Prelijte provrelom vodom i poklopite, pa ostavite pola sata. Isecakni crni luk propržite, pa dodajte seckanu slaninu. Sipajte pelat, origano i tucanu papriku, pa kuvajte na umerenoj temperaturi oko 10-ak minuta. Krompir ispasirajte, a kupusu istanjite drvenasti deo. Dobro nauljite tepsiju, pa pospite prezlama. Poređajte krompir pire, kupus, pa sir, a onda proprženu slaninu i luk. Tako ređajte dok ne utrošite materijal. Poslednji red neka bude propržena slanina. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Zatim pospite rendanim sirom i pecite još 10-ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus