Piletinu pripremite sa belim lukom i bujonom i niko je neće odbiti.

Jednostavni obroci koji se brzo pripremaju su odlično rešenje kada nemate puno vremena, a gladni ste. Sočno belo meso sa belim lukom i bujonom će vas oduševiti na prvi zalogaj, a poslužite sa američkom kupus salatom ili pire krompirom. Već smo rekli kako bi bilo dobro da u zamrzivači imate bujon, jer on svakom jelu poboljšava ukus. Ostale sastojke imate kod kuće, pa vas ovaj ručak neće ni puno koštati.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 2 kašike brašna
- 40 g putera
- 5-6 čenova belog luka
- 1/2 šolje pilećeg bujon
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica limunovog soka
- peršun
Priprema:
Meso iseckajte na kockice, pa posolite i pobiberite i u uvaljajte u brašno. Ispržite, pa izvadite meso, a u isti tiganj stavite puter da se otopi. Dodajte sitno seckan beli luk i pola kašike brašna. Nakon minut sipajte bujon, origano i limunov sok. Kada krene da ključa vratite meso.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.