Piletinu na ovaj način sigurno niste pravili. Sa dodatkom pečurki i pirinča, a sve zaliveno sosom od pavlake mamiće vas da sipate još. Jednostavno je, sve je gotovo za pola sata, i sigurno će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 600 g pilećih prsa
  • 250 g pirinča
  • 200 g mariniranih pečurki
  • so

Za sos:

  • 100 ml kisele pavlake 
  • kašika - dve brašna
  • slatka paprika, so, biber, peršun
  • 120 g mocarele
  • 100 ml vode
  • 80 g čedar sira
  • 100 g slanine

Priprema:

Piletinu isecite na kockice pa pomešajte u činiji zajedno sa obarenim pirinčem. Posolite i sipajte u vatrostalnu posudu. Preko dodajte iseckane pečurke pa i njih umešajte. Napravite sos. U pavlaku dodajte brašno i začine pa sve sjedinite. Dodajte vodu, promešajte, pa prelijte preko mesa i pirinča. Odozgo stavite rendanu mocarelu i čedar, kao i seckanu slaninu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Izvor: Stvar ukusa