Sočno meso u paradajz sosu koje se topi u ustima. Napravite brzo i lako pravi gurmanski ručak. Umesto svinjetine možete da koristite i junetinu i piletinu - izbor je na vama.

Sastojci:

  • 700 g svinjetine
  • 3 šargarepe
  • 1 praziluk
  • pola šolje belog vina
  • 100 g paradajz pirea
  • 1 šolja pirinča
  • 2,5 šolje vode
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Meso isecite na komade i pržite po par minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Dodajte seckanu šargarepu i praziluk, posolite i pobiberite. Pokrijte tiganj poklopcem. Ostavite 15 minuta na laganoj vatri. Dodajte vino i ostavite da krčka još 5 minuta da ispari alkohol. Na kraju dodajte paradajz pire.

Pripremamo pirinač u posebnoj posudi. Pirinač dobro operite i dodajte vodu, maslinovo ulje i so po ukusu. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Poslužite tako što na sredinu tanjira stavite pirinač, a oko njega meso sa sosom.

Izvor: Stvar ukusa