Sočno meso u paradajz sosu koje se topi u ustima. Napravite brzo i lako pravi gurmanski ručak. Umesto svinjetine možete da koristite i junetinu i piletinu - izbor je na vama.
Sastojci:
- 700 g svinjetine
- 3 šargarepe
- 1 praziluk
- pola šolje belog vina
- 100 g paradajz pirea
- 1 šolja pirinča
- 2,5 šolje vode
- maslinovo ulje
- so, biber
Priprema:
Meso isecite na komade i pržite po par minuta sa obe strane na srednjoj vatri. Dodajte seckanu šargarepu i praziluk, posolite i pobiberite. Pokrijte tiganj poklopcem. Ostavite 15 minuta na laganoj vatri. Dodajte vino i ostavite da krčka još 5 minuta da ispari alkohol. Na kraju dodajte paradajz pire.
Pripremamo pirinač u posebnoj posudi. Pirinač dobro operite i dodajte vodu, maslinovo ulje i so po ukusu. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Poslužite tako što na sredinu tanjira stavite pirinač, a oko njega meso sa sosom.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom