Kod pripreme jela od teletine najvažnije je da meso ne bude žilavo, jer onda jelo neće biti upotrebljivo.
Ali da ne bi bilo žilavo potrebno je da ga "pravilno" pripremite, a to ćete uraditi ako budete sledili sledeće savete iskusnih domaćica:
- Za lakše kuvanje mesa možete dodati 1 kašiku sirćeta ili limunovog soka.
- Takođe, pre kuvanja komad teletine utrljajte sodom bikarbonom i ostavite da prenoći. Sutradan ga dobro operite i prokuvajte.
- Da bi teletina bila sočnija tokom pečenja, treba da odstoji 2 sata u sirćetu i vodi u odnosu 1 kašičica sirćeta po litru vode. Može se utrljati senfom i ostaviti pola sata pre pečenja.
- Teleće šnicle postaće mekane ako se mariniraju u svežem mleku 12 sati pre pečenja.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus