Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA TELETINA NE BUDE ŽILAVA: Trikovi iskusnih domaćica za najmekše meso do sada

Pratite sledeće korake i pripremite ukusno meso.

 Kako da meso ne bude žilavo Izvor: Shutterstock

Kod pripreme jela od teletine najvažnije je da meso ne bude žilavo, jer onda jelo neće biti upotrebljivo.

Ali da ne bi bilo žilavo potrebno je da ga "pravilno" pripremite, a to ćete uraditi ako budete sledili sledeće savete iskusnih domaćica:

Možda će vas zanimati

  • Za lakše kuvanje mesa možete dodati 1 kašiku sirćeta ili limunovog soka.
  • Takođe, pre kuvanja komad teletine utrljajte sodom bikarbonom i ostavite da prenoći. Sutradan ga dobro operite i prokuvajte. 
  • Da bi teletina bila sočnija tokom pečenja, treba da odstoji 2 sata u sirćetu i vodi u odnosu 1 kašičica sirćeta po litru vode. Može se utrljati senfom i ostaviti pola sata pre pečenja.
  • Teleće šnicle postaće mekane ako se mariniraju u svežem mleku 12 sati pre pečenja. 

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti