Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SELJAČKI PILAV SA PILETINOM: Omiljeni sastojci, pa još zapečeni u rerni - starinsko jelo naših baka

Brzo i jednostavno do ukusnog obroka.

 seljački pilav sa piletinom Izvor: Shutterstock

Staro tradicionalno jelo uz dodatak šampinjona obogatiće vašu trpezu. Ukoliko uz pilav poslužite i domaću supu sa knedlama dobićete pravi nedeljni ručak.

Sastojci:

  • 600 g praziluka
  • 3 šargarepe
  • pakovanje šampinjona
  • 600 g piletine (batak i karabatak)
  • 150 g pirinča
  • 500 ml mleka
  • ulje
  • so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika

Možda će vas zanimati

Priprema:

Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju. Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ekonom

500 ml mleka na 150 g pirinča? A voda jok? Pa to onda nije pilav... to je sutlijaš

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti