Staro tradicionalno jelo uz dodatak šampinjona obogatiće vašu trpezu. Ukoliko uz pilav poslužite i domaću supu sa knedlama dobićete pravi nedeljni ručak.
Sastojci:
- 600 g praziluka
- 3 šargarepe
- pakovanje šampinjona
- 600 g piletine (batak i karabatak)
- 150 g pirinča
- 500 ml mleka
- ulje
- so, biber, suvi začin, začinska crvena paprika
Priprema:
Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice pa ih dobro izdinstajte. Dodajte seckane šampinjone pa i njih upržite. Sipajte pirinač, začinite pa prodinstajte još malo. Sipajte malo mleka. Promešajte pa izručite u tepsiju. Dodajte ostatak mleka i poređajte meso. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30min.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem